Martha Stewart voegt een simpel geheim ingrediënt toe aan haar kipschnitzel

20 Apr 2021

Martha Stewart voegt een simpel geheim ingrediënt toe aan haar kipschnitzel

Kip is een van, zo niet onze nr. 1 pluimvee voor doordeweekse diners. Waarom? Het is ongelooflijk eenvoudig en snel te maken. En als je de kipfilets in dunne schnitzels stampt, speciaal om kipschnitzel te maken? Nog beter. Ze koken in een oogwenk en als je het unieke recept van Martha Stewart gebruikt, zijn ze smaakvol en onfeilbaar.

Onze missie bij SheKnows is om vrouwen te versterken en te inspireren, en wij alleen kenmerkende producten waarvan we denken dat je ze net zo leuk zult vinden als wij. Houd er rekening mee dat als u iets koopt door op een link in dit verhaal te klikken, we mogelijk een kleine commissie over de verkoop ontvangen.

Meer van SheKnows
  • Martha Stewart deelt een Duits chocoladetaartrecept met een verrassend , Scrumptious Twist

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Martha Stewart (@marthastewart)

"All the delicious crunch of fried kip, met minder rommel - dat is de elevator pitch voor schnitzel, "schrijft Stewart.

Voor Stewart's Chicken Schnitzel met dille en sesam recept, breng je niet alleen het vlees op smaak, maar ook bloem en panko-mengsel, waardoor je een ongelooflijk smaakvolle kipschnitzelgerecht krijgt dat snel een favoriet van het gezin zal worden. En haar geheime ingrediënt?

"Voeg sesamzaadjes toe voor een knusser," zegt ze.

Snijd om te beginnen twee kippenborsten zonder botten zonder vel horizontaal doormidden. Of gebruik vier schnitzels. Leg de kip vervolgens in een enkele laag op een grote snijplank en dek af met plasticfolie.

Nu komt hier het leuke gedeelte.

Klop de kip voorzichtig met de platte kant van een vleeshamer. Als je er geen hebt, raden we je aan om de vleesvermalser van OXO Good Grips te gebruiken. Het is betaalbaar en snel om bij Amazon voor de deur te landen. Of je kunt de bodem van een zware gietijzeren koekenpan gebruiken, zoals Lodge. Blijf op het vlees stampen totdat je een gelijkmatige dikte van 1/4 inch hebt bereikt.

Koop: OXO Good Grips Meat Tenderizer $ 15.99

Kruid vervolgens de kip aan beide kanten met zout en peper; en bagger de kip in bloem, dan in ei en dan in het paniekmengsel. Bak tot slot in de zware koekenpan tot de kip gaar is en de panko knapperig en goudbruin wordt. En voila! Je hebt zelf de gemakkelijkste kipschnitzel van doordeweekse avonden.

"Serveer het gerecht met waterkers-appelrelish voor een helder, peperig contrapunt", raadt Stewart aan.

Haal de volledige kipschnitzel met dille en sesamrecept op de website van Stewart.

Bekijk voordat je vertrekt onze diavoorstelling hieronder: