Als je je verveelt met Spaghetti Marinara, heeft Giada De Laurentiis een nieuwe rode saus die je kunt proberen

19 Apr 2021

Als je je verveelt met Spaghetti Marinara, heeft Giada De Laurentiis een nieuwe rode saus die je kunt proberen

We eten hier veel pasta met tomatensaus. Als je een doos spaghetti en een pot marinara hebt, kun je binnen ongeveer 10 minuten op tafel eten, dat is waar, maar soms hebben we het gevoel dat we het avondeten liever helemaal overslaan als dat betekent dat we pasta met tomatensaus hebben nogmaals. Als je ooit in onze positie bent geweest en er een hekel aan hebt om je voorraadkast te vullen met steeds meer jumbo blikken San Marzano-tomaten, dan is dit recept van Giada De Laurentiis misschien iets voor jou. Het is een verrassend eenvoudig te maken rode pepersaus genaamd romesco, die zowel warm als koud kan worden geserveerd en die meestal wordt gemaakt van pantry-ingrediënten.

Onze missie bij SheKnows is om vrouwen te versterken en te inspireren, en we bieden alleen producten waarvan we denken dat je ze net zo leuk zult vinden als wij. Houd er rekening mee dat als u iets koopt door op een link in dit verhaal te klikken, we mogelijk een kleine commissie over de verkoop ontvangen.

Meer van SheKnows
  • Giada's knapperige Italiaanse aardappelsalade wordt de ster van je voorjaarsbarbecue

Bekijk dit bericht op Instagram

A post gedeeld door Giadzy (@thegiadzy)

Romesco-saus is gemaakt van zoete, rokerige geroosterde rode paprika's. Je kunt er een paar potten van kopen om de volgende keer dat je in de winkel bent in je voorraadkast te bewaren. De saus is verdikt met geroosterde amandelen en op smaak gebracht met eenvoudige maar smaakvolle ingrediënten zoals citroenschil, verse knoflook en paprika.

Koop: Botticelli Fire Roasted Red Peppers 2-pack $ 19,99

Het is een zoete, romig alternatief voor de typische marinara-saus, iets dat anders genoeg is om je doordeweekse pastadiners op te vrolijken, maar ook vertrouwd genoeg zodat zelfs kieskeurige eters het eens proberen.

We vinden het heerlijk in combinatie met gekookte pasta en geserveerd warm, maar een ander groot voordeel van romesco is dat het ook heerlijk is als het koud wordt geserveerd. De Laurentiis gebruikt het als dressing voor haar burrata pastasalade.

Combineer je favoriete pasta, gekookt en gekoeld, met baby-rucola, cherrytomaatjes en hapklare stukjes dromerige burrata-kaas. Kleed dan alles aan met je romescosaus. Elke hap barst van de frisse smaak, en ook al is het een mayo-vrije pastasalade, het is helemaal niet droog, dankzij de zijdezachte romesco met olijfolie.

Of je het nu warm of koud lekker vindt, romesco is het tomatensausalternatief waar je naar op zoek was.

Bekijk voordat je vertrekt onze galerij hieronder:

Bekijk: hoe je Giada De Laurentiis 'Stuffed maakt Lasagnebroodjes