Verfraai je Ruimtes: Ontdek de Magie van Behang voor Muren en Plafonds

10 May 2023

Verfraai je Ruimtes: Ontdek de Magie van Behang voor Muren en Plafonds

Vliesbehang, scanbehang en glasweefselbehang zijn drie veelgebruikte soorten behang die allemaal hun eigen unieke eigenschappen hebben.

In deze blog zal ik de verschillen en overeenkomsten tussen deze drie soorten behang bespreken.

Vliesbehang

Vliesbehang is een behangsoort gemaakt van een mengsel van cellulose en polyester. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes en structuren en kan worden gebruikt op muren met lichte oneffenheden.

Vliesbehang is zeer sterk en duurzaam en scheurt niet bij het aanbrengen op de muur. Het is bovendien gemakkelijk te verwijderen, waardoor het ideaal is voor mensen die vaak hun interieur willen veranderen.

Scanbehang

Scanbehang is een behangsoort die bestaat uit papiervezels. Het is een lichte behangsoort die naadloos op de muur kan worden aangebracht.

Scanbehang is erg goed overschilderbaar, waardoor het een ideale keuze is voor mensen die regelmatig van kleur willen veranderen. Het behang is geschikt voor muren met lichte oneffenheden.

Glasweefselbehang

Glasweefselbehang is een behangsoort gemaakt van geweven glasvezels. Het is verkrijgbaar in verschillende structuren en diktes en kan worden gebruikt om muren te verstevigen.

Glasweefselbehang is erg sterk en duurzaam en is daarom geschikt voor drukbezochte ruimtes zoals gangen en trappenhuizen. Het is bovendien brandvertragend en kan worden gebruikt om kleine scheurtjes in de muur te verbergen.

Wat zijn de verschillen?

Alle drie de behangsoorten hebben gemeen dat ze sterk en duurzaam zijn en geschikt zijn voor muren met oneffenheden. Het verschil zit hem voornamelijk in de samenstelling en de toepassing.

Vliesbehang is het dunste behang en is gemakkelijk te verwijderen. Het is daarom geschikt voor mensen die regelmatig hun interieur willen veranderen.

Scanbehang is een lichtgewicht behang dat goed overschilderbaar is en geschikt is voor muren met lichte oneffenheden. Glasweefselbehang is het dikste en sterkste behang en is geschikt voor drukbezochte ruimtes en voor muren met grotere oneffenheden.