De beste schaar voor elke huishoudelijke taak

29 Mar 2021

De beste schaar voor elke huishoudelijke taak

Of je nu een stuk stof snijdt of groenten snijdt in de keuken, de juiste schaar kan het verschil maken. "Een goede schaar kan soepeler en gemakkelijker knippen, nauwkeuriger zijn en zelfs handkrampen en ongemak verminderen", zegt May Flaum, ambachtenambassadeur bij Brother. Hoewel het overdreven lijkt om meerdere variaties van dezelfde tool te bezitten, zegt crafter Kristin Gambaccini van Perfectly DeStressed dat het hebben van een arsenaal aan kwalitatieve, taakspecifieke scharen van cruciaal belang kan zijn om bepaalde projecten thuis af te ronden. "Er worden verschillende scharen gemaakt voor verschillende dingen, en een goede schaar speciaal voor het medium dat je gebruikt, zal je knutselleven veel gemakkelijker maken", legt ze uit.

Met alle verschillende soorten scharen op de markt, is het belangrijk om te bepalen welke geschikt zijn voor een specifieke doe-het-zelfklus. "Denk altijd na over de projecten en materialen waarvoor je de schaar wilt gebruiken", adviseert Flaum. "Wat een uitstekende knipschaar voor een collagekunstenaar maakt, zullen niet dezelfde kwaliteiten zijn die een borduurliefhebber, naaister of iemand die met leer en zware goederen werkt, nodig zou hebben." Naast het feit dat ze geschikt zijn voor de taak, zegt Flaum dat een kwaliteitsschaar ook scherp moet zijn, en ook comfortabel om vast te houden en te gebruiken. "Ze moeten ook zijn samengesteld uit duurzame materialen", voegt ze eraan toe. "Een goede schaar kan meer dan tien jaar meegaan."

Weet u niet zeker wat voor soort schaar u nodig heeft voor een specifieke taak thuis? Van de beste schaar voor het afknippen van draad tot stofvriendelijke scharen en meer, experts delen de juiste schaar voor elke huishoudelijke klus.

Gerelateerd: Uw schaar slijpen, reinigen en onderhouden

Universele schaar

Gambaccini is ontworpen om een ​​scala aan huishoudelijke taken aan te pakken en zegt dat een universele schaar kan worden gebruikt om alles te knippen, van karton tot bloemstengels. "Een goede universele schaar kan je meenemen vanuit de keuken, naar de tuin en naar de garage", legt ze uit. "De RiverView Enterprise Very Sharp multifunctionele schaar is robuust en scherp gemaakt met één gekartelde rand en is geschikt om een ​​verscheidenheid aan materialen in huis te knippen."

Nu winkelen: RiverView Enterprise Very Sharp multifunctionele schaar, $ 18,99, amazon. com.

Keukenschaar

Naast het knippen van kruiden, fruit en groenten, kan een hoogwaardige keukenschaar ook van pas komen bij het snijden van brood en deeg. De universele keukenschaar van KitchenAid heeft scherpe roestvrijstalen messen met microvertanding voor zware klussen in de keuken. "Ze zijn een vertrouwd merk in de keuken en hun schaar is niet anders", zegt Brandi Radulovich, doe-het-zelf-expert en presentator van Eternal Harvest Décor op Smart. Gezond. Groen. Living.

Nu winkelen: KitchenAid universele schaar met zachte siliconen grip en zwart handvat, $ 7,97, walmart.com.

Papiersnijschaar

Of je nu cadeautjes inpakken of kaarten bijsnijden, een scherpe papiersnijschaar is een must-have in huis. "Ik hou van een zuivere snit op papier, en ik heb ontdekt dat er geen betere schaar is voor een mooie rechte rand dan een klassiek paar Fiskars", zegt Gambaccini.

Nu winkelen: Fiskars The Original Schaar met oranje handvat, in 8 inch, $ 12,99, michaels.com.

Ambachtsschaar met antiaanbaklaag

Geformuleerd met een antiaanbaklaag op de messen, zegt Gambaccini een ambachtelijke antikleefschaar zijn ontworpen voor het snijden van kleverige, klevende materialen zoals tape, klittenband en reparatietape. "De coating gaat lang mee en ze zijn geweldig voor het knippen van alles, van plakkerig materiaal tot papier en wat dun plastic", zegt ze.

Nu winkelen: Westcott 8 "gebogen titanium gebonden non-stick ambachtelijke schaar met verstelbare glijfunctie, $ 9,97, amazon.com.

Stoffen schaar

Ontworpen om gladde, lange sneden te maken, zegt Flaum dat de beste stoffen schaar een gebogen handvat heeft dat helpt de stof te behouden "Gebruik alleen een stoffen schaar om stof te knippen", adviseert ze. "Terwijl andere scharen op een grote verscheidenheid aan materialen kunnen worden gebruikt, wilt u dat uw stoffen schaar superscherp is en gereserveerd voor een specifiek gebruik! "

Nu winkelen: Gingher 8-inch mesrand-naaisschaar, $ 23,99, amazon.com.

Stoffen kartelschaar

Een betrouwbare kartelschaar is een onmisbaar naaigereedschap. Ontworpen met gekartelde mesjes die een zigzagpatroon creëren, voorkomt kartelschaar dat stofranden gaan rafelen. "G ingher Pinking Shears is de perfecte scherpe schaar met een kartelrand, "zegt Flaum.

Shop nu: Gingher Pinking Shears, $ 59,90, amazon.com.

Borduurschaar

Wordt gebruikt voor het afknippen van kleine draden en het maken van kleine, nauwkeurige sneden. Borduurscharen hebben dunne, licht gebogen mesjes met scherpe punten die zijn ontworpen om rond borduurringen te komen. "De kleine mesjes en de lichte ronding maken het gemakkelijker om dicht bij de stof te knippen", legt Flaum uit.

Nu winkelen: Mazbot 6-inch gebogen borduurschaar met gebogen handvat, $ 16,95, amazon.com.

Roterende mes

Hoewel het technisch gezien geen schaar is, zijn roterende messen een gespecialiseerd snijgereedschap dat vaak wordt gebruikt voor het maken van quilts, omdat ze door meerdere lagen stof tegelijk kunnen snijden, inclusief dikkere materialen, zoals als leer en vinyl. "Zorg ervoor dat je je rolmesje met een goede liniaal van acrylstof gebruikt om perfecte rechte sneden te maken", adviseert Flaum.

Nu winkelen: Fiskars Comfort Loop-rolmes, $ 14,38, dickblick.com.

Decoratieve papieren randschaar

Of je nu een doorgewinterde ambachtsman bent of een beginnende doe-het-zelver, met een decoratieve papieren randschaar kun je gemakkelijk unieke randen en patronen maken op een assortiment aan papierwaren. "Een schaar met decoratieve rand is ideaal voor het maken van een leuke en op maat gesneden rand op zelfgemaakte kaarten, fotolijsten en ander papierwerk", zegt Gambaccini.

Nu winkelen: maak een slimme decoratieve schaar voor € 13,49, Michaels. com.

Kindveilige schaar

De kindveilige schaar is speciaal ontworpen voor beginnende scharen en heeft kleine handvatten die door kleine handjes gemakkelijker vast te pakken en te manoeuvreren zijn. "Ze hebben ook een stompe punt om ongelukken te voorkomen", zegt Gambaccini.

Nu winkelen: TRU RED 5-inch roestvrijstalen scharen met stompe punt voor kinderen (2 stuks), $ 3,99, staples.com.