De klassieke organisatietool die ik ten onrechte over het hoofd heb gezien

27 Mar 2021

De klassieke organisatietool die ik ten onrechte over het hoofd heb gezien

Welkom bij Your No-Sweat Guide to Spring Cleaning, een serie van een maand die het plezier (ja, echt!) van schoonmaken weer terugbrengt. We hebben het over spruce-ups die minder dan vijf minuten duren, waarom-dacht-ik-niet-aan-hacks, en hands-off schoonmaaktaken die eigenlijk ... zelf doen - plus onze vertrouwde tools en helpers. Het doel: minder schoonmaken, meer naar buiten gaan.

We schrijven, bewerken en publiceren veel organiserende inhoud hier bij Home52 ... het is een soort van ons brood en boter (naast natuurlijk brood en boter). Zelfs buiten de werkuren merk ik dat ik organisator na organisator op Instagram volg en doe-het-zelf-hacks op Pinterest redt - en zelfs mijn sokkenlade om 23.00 uur opnieuw moet schudden in plaats van naar bed te gaan. Het is een soort levensstijl, denk ik.

Dat gezegd hebbende, hebben we tot nu toe waarschijnlijk zo ongeveer alles tips, trucs en nog nooit eerder gemaakte producten in de organisatieruimte gezien. Betekent dit dat we altijd georganiseerd zijn? Absoluut niet. Eigenlijk schaam ik me een beetje voor een aantal van de plekken in mijn huis die niet zo netjes zijn, en dat zijn meestal ook de gebieden die het meest worden gebruikt.

Mijn nachtkastje is bijvoorbeeld een rampgebied van kabels, kussensprays, pillenflesjes en afstandsbedieningen. Mijn keukenafvallade staat vol met ... rotzooi. En op de een of andere manier kan ik geen afstand doen van de manden met halfgebruikte shampoo- en bodywashcontainers in mijn kast. Maar de grootste organiserende doorn in mijn zij? Het is eigenlijk mijn slaapkamerkast.

16 To-do's voor voorjaarsschoonmaak die je in 5 minuten kunt aanpakken (of ... Mijn huis voelt niet schoon aan als dit item vies is

Dus, Ik heb een flink deel van mijn kleding in mijn kast - blouses, jurken, jassen, enz., En wat er in de ladekast valt zijn meestal T-shirts, sweaters, beddengoed, sokken en ondergoed. Ik weet zeker dat je het weet van ervaar dat een verzameling T-shirts en een stapel sokken snel weerbarstig kunnen worden na een paar uitstapjes naar de wasserette. Elke keer dat ik met wasgoed thuiskom, heb ik minder motivatie om ze op te rollen en in zones op te delen.

Goh, ik vraag me af wat daarbij zou kunnen helpen?

Eh, ladeverdelers. Ik weet het, sommigen van jullie schudden waarschijnlijk je hoofd omdat ze al lang eigenaars van ladeverdelers zijn. had nooit echt gedacht dat ik ze nodig had, aangezien ik altijd grootse plannen had om mijn ladekasten precies zo te houden, maar zoals met al het andere, regelmatig t gebruik en het leven stond in de weg.

Mijn linnen la was de eerste die werd aangepakt, en de jongen veranderde het spel. Ik hoef niet langer wat ik dacht dat een laken was open te schudden om te ontdekken dat het eigenlijk een dekbedovertrek is, of erger nog ... een hoeslaken dat opnieuw moet worden opgevouwen. Ik heb mijn kussenslopen ook netjes in een sectie gestopt, zodat ik ze gemakkelijk vaker kan ruilen.

Mijn T-shirts zijn nu onderverdeeld in oversized slaaphemden en degenen die buitenshuis kunnen worden gedragen, mijn sokken zijn per seizoen gescheiden (tot ziens voor het jaar, wol!), en mijn met verf bedekte kleren zijn achter in de la weggestopt ten gunste van mijn meer modieuze loungewear. Ik weet niet waarom ik er zo lang over deed om mijn laden fysiek te verdelen (in plaats van te werken met denkbeeldige grenzen die altijd instortten), maar ik ben zo blij dat ik dat eindelijk deed.

Gebruik je ladeverdelers in uw huis? Vertel ons hieronder hoe je ze leuk vindt!

Verstelbare houten ladeverdelers (set van 2) Verstelbare lade-organisatoren