Deze rode paprika-pantrypasta is gemakkelijk op een doordeweekse avond en nog gemakkelijker voor uw portemonnee

20 Apr 2021

Deze rode paprika-pantrypasta is gemakkelijk op een doordeweekse avond en nog gemakkelijker voor uw portemonnee

Iedereen heeft minstens één iets stabieler dat zijn voorraadkast onvolledig voelt zonder, het soort ingrediënt dat zelfs op de minst inspirerende avonden het avondeten kan inspireren. Voor mij is dat iets een pot met geroosterde rode paprika's.

Een paar zachte, zoete, licht rokerige paprika's zijn geen maaltijd op zich, maar ze zijn een veelzijdig startpunt dat kan je in een heleboel verschillende richtingen. Met een bakje op mijn naam kan ik een niçoise-salade opvullen, een pot stoofpot met zwarte bonen zoeten, een stoofschotel met tonijnnoedels op smaak brengen of romesco samenvoegen - allemaal goede keuzes als ik op zoek ben naar een grote beloning zonder veel werk (dwz meestal). Bovendien zijn ingemaakte paprika's niet duur, dus je kunt er gemakkelijk een gerecht omheen bouwen dat de bank niet kapot maakt. Naar mijn mening is elke slimme kok slimmer met een pot op zijn plank.

De laatste tijd verander ik geroosterde rode paprika's in pantry-pastasaus: smaakvol, dik, romig en (bijna per ongeluk) volledig veganistisch , dankzij de toevoeging van een blik witte bonen en wat zetmeelrijk pastawater. Alles komt samen in één pan terwijl je je favoriete pastavorm in een andere kookt; in minder dan een uur kun je een verzameling van voornamelijk pantry-nietjes omtoveren tot een lichte en huiselijke maaltijd.

Om dit gemakkelijke diner te maken, kook je eerst je fijngesneden paprika's met aromaten tot zacht en geurig, voeg dan citroensap en schil toe voor een beetje helderheid. Ik hou van de hele paprika's, maar je kunt zeker reepjes en hoeveelheden bij benadering gebruiken - ze worden uiteindelijk toch allemaal fijngehakt. Als je de bonen in dit stadium toevoegt, moet je ze een beetje afbreken door ze met de achterkant van je lepel te pletten en ze te integreren in de rest van de ingrediënten om een ​​grove puree te maken. Ten slotte voeg je je pastawater beetje bij beetje op een lager vuur toe, al roerend en purerend, tot het romig en gecombineerd is. Het enige dat je hoeft te doen is je pasta erdoor te gooien; Ik hou van dit met iets buisvormig dat de rustieke saus erin kan verbergen.

Voor een knapperige afwerking (die je eigenlijk eerst maakt, om dezelfde pot te gebruiken om gemakkelijk op te ruimen), vraagt ​​het recept om een partij "knoflookbroodbroodkruimels", zo genoemd omdat ze smaken als een verpulverde versie van het geliefde bijgerecht. Peterselie en knoflook doen de smaak zwaar, en het resultaat is wat mijn collega Joe Sevier "lepelwaardig, TBH" noemde. Ik - een persoon wiens verloofde haar vond terwijl ze met haar vingers afgekoeld paneermeel at, rechtstreeks uit de pan - was het daar niet mee eens. Bovenop de rijke en pittige pasta, zorgt een stevige besprenkeling voor precies de juiste hoeveelheid textuur en een frisse bite om op te starten.

Ik zeg niet dat het je zal doen stoppen met de talloze andere toepassingen van geroosterd vlees. rode paprika voor altijd, maar je zult deze waarschijnlijk een tijdje op herhaling laten staan.

Romige veganistische rode paprikapasta met knoflookbrood, paneermeel

The Breakdown

Olijfolie: $ 0,91, paneermeel: $ 0,63, knoflook: $ 0,20, peterselie: $ 0,25, Rigatoni: $ 1,99, ui: $ 0,50, hele geroosterde rode paprika: $ 0,89, tomatenpuree: $ 0,12, citroen: $ 0,89, rode pepervlokken: $ 0,06 Witte bonen: $ 1,29. Totaal: $ 7,73 ($ 1,93 per portie). Voor meer informatie over hoe Epicurious recepten prijzen, klik hier.

Use It Up

Iets geweldigs aan deze pantry-pasta is dat je veel hele containers met ingrediënten gebruikt, dus je hebt geen ton meer over. Een hele doos rigatoni, de schil en het sap van een citroen, het hele blik bonen en een pot paprika's - je zult goed gebruik maken van de dingen waar je naar op zoek bent. Maar je hebt extra paneermeel, knoflook, peterselie en rode pepervlokken. Gebruik ze om deze komkommer en gehaktbal salade, deze Milanese kip of deze zalmburgers te maken.