Harry en Meghan kunnen de monarchie doen omvallen, beweren koninklijke experts

20 Apr 2021

Harry en Meghan kunnen de monarchie doen omvallen, beweren koninklijke experts

Prins Harry en Meghan Markle hebben iets 'fundamenteel brandgevaarlijks' aangewakkerd dat 'het aanzien van Groot-Brittannië verandert' en de 'archaïsche' monarchie, een koninklijke expert, ten val zou kunnen brengen heeft beweerd.

De verstoring veroorzaakt door het bombshell Oprah-interview van de hertog en hertogin van Sussex zou volgens Anna een bedreiging kunnen vormen voor de langverwachte hemelvaart van prins Charles Pasternak.

Harry en Meghan beschuldigden de royals van institutioneel racisme en beweerden dat een lid van de familie zich afvroeg welke kleur de huid van hun zoon Archie zou hebben, en beweerde Meghan was geweigerd geestelijke gezondheidszorg ondanks suïcidale gevoelens.

In een gesprek met Vanity Fair, de auteur van Princess in Love en The Real Wallis Simpson: A New History of the American Divorcee Who Became the Duchess of Windsor zei dat ze is 'niet 100 procent zeker' dat de Prins van Wales, 72, ooit de troon zal bestijgen.

'De Sussexen hebben iets teweeggebracht zo fundamenteel brandgevaarlijk in dit land dat het het aanzien van Groot-Brittannië verandert, en ik denk dat de monarchie als archaïsche instelling wel eens omver kan werpen, 'zei ze.

De auteur voegde eraan toe dat het mogelijk is dat er zo'n grote stroom van publieke opinie tegen Charles is dat het volgens de Firma de voorkeur verdient dat William dan opstijgt omdat hij jonger, meer herkenbaar '.

Voormalig secretaris van het schaduwhuis Diane Abbott - het eerste zwarte vrouwelijke parlementslid - vertelde de publicatie dat ze gelooft dat de monarchie zoals we die kennen zo lang zal duren als de Koningin leeft, maar als ze sterft, zal er een 'groot openbaar debat' zijn.

'Ik denk dat wat de koninklijke familie en hun adviseurs met Meghan deden, maak deel uit van het argument voor verandering, 'voerde ze aan.

Kelechi Okafor, een zwart-Britse actrice en in Londen gevestigde host van de Say Your Mind-podcast, voegde eraan toe dat ze gelooft dat de koningin een ' boegbeeld voor een imperium dat weigert te begrijpen dat zijn dagen voorbij zijn '.

' Diana kwam langs… en toen kwam Meghan Markle, en alles begon te vallen aan stukken, 'zei ze.

In het meinummer van Vanity Fair onderzoekt bijdrager Michelle Ruiz ook de gevolgen tussen de eens zo hechte broers Prins William en Prins Harry, waarvan velen speculeren, werd ingegeven door William die er bij Harry op aandrong zijn tijd te nemen toen zijn relatie met voormalig Suits-ster Meghan begon.

Mevrouw Ruiz voert het argument aan dat de laatste familievete van de Windsors het idee van koninklijk uitzonderlijkheid wegneemt.

'Om Meghan en Harry het te horen vertellen, de Windsors zijn gewoon weer een disfunctioneel gezin; de firma, nog een giftige werkplek waar H.R. niet je vriend is en er is een gebrek aan diversiteit in het hogere management ', schreef ze.

Mevrouw Pasternak merkte ook op dat William en Harry schijnbaar 'de dynamiek van hun ouders uitspelen', prins Charles en wijlen prinses Diana.

'Harry volgt Diana, een rebellengeest aangewakkerd door woede bij de roddelpers, die de stilte van de familie opblaast in een blockbuster-interview,' legde ze uit.

'William is erg op één lijn met zijn vader in zijn plichtsbesef boven emotie.'

Ze voerde aan dat Harry en Meghan - net als Diana - plotseling 'te elektrisch' waren voor de Firma, waardoor de Cambridges 'suf, voorstedelijk en eerder saai ', wat' niet goed valt in het paleis '.

Lees het volledige verhaal 'Continental Rift' van Michelle Ruiz op VanityFair.com en in het meinummer van Vanity Fair.

Lees meer