Hoe maak je een Nespresso-apparaat schoon

09 Apr 2021

Hoe maak je een Nespresso-apparaat schoon

Liefhebbers van Nespresso-machines zullen u vertellen dat het merk het dichtst in de buurt komt van espresso in een coffeeshop waarvan u thuis kunt genieten. Het is een van de beste opties voor een eenvoudige, zelfgemaakte, zelfgemaakte koffie. Maar als u uw Nespresso-apparaat al een tijdje in bezit heeft, kan het 's ochtends uiteindelijk wat traag worden. U hoeft uw garantie niet te controleren - dit betekent alleen dat het tijd is om uw Nespresso-apparaat schoon te maken.

Om erachter te komen hoe u uw Nespresso-apparaat reinigt, hebben we deskundig advies gekregen van Nespresso-machinespecialist Brian Mulay.

Hoe vaak moet u uw Nespresso-apparaat schoonmaken en ontkalken?

Mulay zegt dat na verloop van tijd mineralen uit water zich ophopen in je Nespresso-apparaat en de doorstroming, temperatuur en algehele prestaties beïnvloeden. Met andere woorden, het kan langer duren voordat uw koffie is gemaakt en zal niet zo lekker smaken. Om dit te voorkomen, raadt hij aan om uw machine regelmatig te ontkalken, ongeveer elke 3 maanden of 300 capsules. Hij voegt eraan toe dat het hele proces snel en gemakkelijk is en niet langer dan 20-30 minuten zou moeten duren.

Hoe ontkalk je je Nespresso-apparaat?

Er zijn veel modellen van Nespresso-machines en de instructies voor het ontkalken verschillen enigszins van model tot model. Raadpleeg uw gebruikershandleiding om de specifieke stappen voor het ontkalken van uw specifieke model te vinden. Als u deze niet bij de hand heeft, heeft de Nespresso-website gedetailleerde handleidingen en videohandleidingen voor al hun machines.

Dit zijn de instructies voor het ontkalken van hun nieuwste model, de Vertuo Next.

 • Als er een gebruikte capsule in uw machine zit, werp deze dan uit en sluit de machine.
 • Vul het waterreservoir met een eenheid Nespresso-ontkalkingsoplossing en minstens 17 vloeibare ounce water. Breng het terug naar de machine. Opmerking: zorg ervoor dat u de instructies leest en wees voorzichtig bij het hanteren van ontkalkingsoplossingen. Vermijd contact met uw huid en ogen.
 • Druk op de aan-knop.
 • Als het lampje van knipperend naar constant verandert, is de machine klaar.
 • Werp de capsule van uw machine uit.
 • Sluit de machine. Laat het ontgrendeld staan ​​met de hendel naar de machine gericht.
 • Houd de knop ongeveer zeven seconden ingedrukt totdat het lampje begint te knipperen.
 • Draai de hendel naar links in de vergrendelde positie en druk op de knop. Vang het water op in een bak. De machine stopt automatisch wanneer hij klaar is.
 • Spoel het waterreservoir, de lekbak en het capsulereservoir grondig uit.
 • Vul de tank met schoon water en plaats de lekbak en de capsulemachine terug op de machine.
 • Druk op de knop om de machine door te spoelen en het water op te vangen in een bak.
 • Laat de machine tien minuten drogen voordat u een heerlijke kop espresso of koffie zet.
 • Hoe maakt u uw Nespresso-apparaat schoon?

  Ongeacht het model van uw Nespresso-apparaat, raadt Mulay af om onderdelen in de vaatwasser te plaatsen. In plaats daarvan raadt hij aan om onderdelen zoals het waterreservoir, de capsulehouder en de capsulekop met de hand te wassen met een kleine hoeveelheid vloeibaar afwasmiddel. Als de buitenkant van uw machine vuil is, veeg deze dan schoon met een vochtige doek en eventueel een klein beetje afwasmiddel.