Is het oké om een ​​zomervakantie te boeken met uw niet-gevaccineerde kinderen? We vroegen een kinderarts

07 Apr 2021

Is het oké om een ​​zomervakantie te boeken met uw niet-gevaccineerde kinderen? We vroegen een kinderarts

Goed nieuws voor iedereen die is ingeënt: de C.D.C. bevestigde dat gevaccineerde Amerikanen vrij zijn om te reizen "met een laag risico voor zichzelf". Maar hier is de vraag van een miljoen dollar: voor ouders, die nog steeds geduldig wachten op een vaccin dat beschikbaar wordt gesteld aan kinderen van 16 jaar en jonger, is het veilig om een ​​zomervakantie te boeken als de ouders zijn gevaccineerd, maar de kinderen niet? Het is zeker een grijs gebied, daarom hebben we contact opgenomen met Dr. Christina Johns, de senior mediaal adviseur voor PM Pediatrics, om een ​​realistisch perspectief te krijgen op de beste manier om verder te gaan.

1. Ja, je kunt reizen, maar denk erover na om risico's te verkleinen, niet om het te elimineren.

Vaccinaties worden uitgerold. We komen aan de andere kant, maar als het gaat om zomerreizen met kinderen, gaat het niet om het elimineren van risico's, het gaat om risicobeperking, zegt Dr. Johns. "Ouders moeten zich afvragen: hoe kunnen we het risico verkleinen met het besef dat we ons leven moeten leiden, maar er tegelijkertijd slim in moeten zijn?" ze zegt. "Als je een reis kunt bedenken waarbij je afstand kunt nemen en niet in de massa kunt zijn en in staat bent om eten binnen te halen of je eigen maaltijden te bereiden, zodat je niet op anderen vertrouwt voor het ontbijt, de lunch en het avondeten, dan ben ik ' Ik zou zeggen dat dat een vakantie is met een vrij laag risico. " Met andere woorden, minder rondleidingen door de stad, meer buitenleven… voorlopig. “Dit is het jaar van de verhuur van een bergmeer of een coole wandeltocht. U wilt een vakantie voor uw gezin kiezen waarbij u niet hoeft samen te komen in kringen van mensen die u niet kent. Op die manier geef je geen risicovolle situatie door aan je niet-gevaccineerde peuter. ”

2. Ja, je kunt in het vliegtuig stappen

Moeten gevaccineerde ouders prioriteit geven aan een roadtrip boven een vliegtuigvlucht? Niet per se, zegt dr. Johns. "Er zijn redelijk goede gegevens, met een paar kanttekeningen, die ons vertellen dat het risico om COVID-19 te vangen in een vliegtuig vrij laag is. De luchtcirculatie is redelijk goed, ”legt Dr. Johns uit. Toch moet je goed maskeren - iets dat misschien niet zo gemakkelijk is voor jongere kinderen. "Een kind van 18 maanden zal waarschijnlijk niet in staat zijn om een ​​lange reis in een masker te blijven, dus het reizen met het vliegtuig hangt vooral af van de leeftijd." Ze voegt eraan toe dat het ook afhangt van de lengte van de reis. "Als je je kunt maskeren en als het een kortere reis is - wat betekent dat er niet gegeten wordt of veel op en neer gaat in het vliegtuig - dan is je risico vrij laag."

3. Het is oké om buiten in restaurants te eten (alleen niet binnen)

Volgens de CDC brengt binnen dineren nog steeds aanzienlijke risico's met zich mee. "Als je naar een restaurant gaat, bel dan van tevoren, zodat je absoluut zeker weet dat er buiten zitplaatsen zijn", zegt Dr. Johns. “De meeste rechtsgebieden hebben zeer specifieke richtlijnen over capaciteit en wat niet, maar dat wil ik graag dubbel controleren. Sommige plaatsen zullen zeggen: ja, we hebben het, maar dan zijn het die ingesloten bellen, dus dat is het echt niet. "

4. Doe wat je kunt om piektijden te vermijden

Het weekend van 4 juli is misschien niet het juiste moment om met je niet-gevaccineerde kinderen op pad te gaan, zegt Dr. Johns. In haar werk heeft ze met veel ouders gepraat die aan een vakantie in mei denken vóór alle zomerdrukte of september nadat alle drukte van het strand af is. "Doe alles wat u kunt om flexibel te zijn en de risicofactoren die uw blootstellingspotentieel vergroten, te verkleinen", zegt ze.

5. Steek een speld in die gezinshereniging

Terwijl de beperkingen beginnen te ontspannen en mensen beginnen na te denken over samenkomen, waarschuwt Dr. Johns dat we op onze hoede moeten zijn voor de risicofactoren van een samenzijn met een gezin dat verandert plotseling in drie gezinnen. “Het is niet hetzelfde als een bruiloft met 50 of 100 mensen, maar gevaccineerd of niet, het wordt een legitieme bijeenkomst en dat zijn het soort micro-spreader-evenementen die ons er echt van weerhouden om te komen waar we heen willen met deze pandemie. " Kort gezegd: Dr. Johns raadt aan om acht te slaan op de C.D.C. waarschuwing dat u zich beperkt tot één gezin en uw best blijft doen om prioriteit te geven aan buitenactiviteiten. "Deze kleine impactvolle strategieën kunnen een enorm verschil maken."

GERELATEERD: Reageren op iemand die het vaccin niet wil