Kiwi, Dille en Yoghurt Pavlova

20 Apr 2021

Kiwi, Dille en Yoghurt Pavlova

Dit pavlova-recept met zure en tropische vruchten komt van de Parijse chef-kok Alexia Duchêne. Ze serveert het gerecht meestal individueel geplateerd. Als u de voorkeur geeft aan een presentatie in familiestijl, schik de schuimgebakjes dan op een serveerschaal of kom en laag met de fruit- en yoghurtcrème. Bewaard in een luchtdichte verpakking, blijven overgebleven schuimgebakjes tot 2 weken bewaard.

Dit recept is aangepast uit het kookboek van Duchêne, La Cuisine D'Alexia: Mes Recettes & Conseils Pour Cuisiner Comme une Cheffe à La Maison.

Uitgelicht in "De 26-jarige chef-kok leidt een nieuwe golf van Franse keuken."

Pavlova met kiwi, dille en yoghurt

Pittige kiwi's, botanische kruiden en bittere, grasachtige olijfolie brengen de verkwikkende zoetheid van zoete meringue in balans in dit informele maar elegante dessert van de Parijse chef-kok Alexia Duchêne.

Tijd:

55 minuten

3 grote eiwitten

1 kopje plus 1 eetl. superfijne suiker, verdeeld

1⁄2 kopje plus 2 eetlepels. suiker van banketbakkers

11⁄2 theelepel. aardappelzetmeel

1 1⁄2 kopje zware room

3 1⁄4 kopje gewone volle yoghurt

8 middelgrote kiwi's (2 lb. 4 oz. ), geschild en grof gehakt

Verse dille, voor garnering

Extra vierge olijfolie, om te besprenkelen

Verwarm de oven voor op 250 ° F. Bekleed 2 grote, omrande bakplaten met bakpapier en zet apart.

Klop in de kom van een keukenmixer voorzien van een garde het eiwit op hoge snelheid tot middelmatige stijve pieken, ongeveer 2 minuten. Voeg, terwijl de mixer nog draait, geleidelijk ⅓ kopje plus 1 eetlepel superfijne suiker toe en blijf op hoge snelheid kloppen tot de meringue glad en glanzend is, ongeveer 1 minuut langer. Zet de mixer uit en verwijder het hulpstuk. Zeef de suiker en het aardappelzetmeel van de banketbakkers over de meringue en vouw voorzichtig met een siliconen spatel. Vul een spuitzak of een grote diepvrieszak met ritssluiting met de meringue, snijd de punt af en spuit vervolgens cirkels van 2 inch op de met bakpapier beklede bakplaat, met een tussenruimte van minstens 5 cm tussen elke cirkel. gepoft en licht goudbruin, ongeveer 35 minuten. Zet opzij om af te koelen tot kamertemperatuur.

Klop ondertussen in een middelgrote kom de room en de resterende ⅔ kopje superfijne suiker tot zachte pieken. Voeg de yoghurt toe en klop om te combineren.

Breek of snijd onmiddellijk voor het serveren 8 schuimgebakjes doormidden en bewaar de rest in een luchtdichte verpakking voor een ander gebruik. Verdeel de stukken over 8 dessertbordjes; Voeg een flinke klodder yoghurtcrème in het midden van elk bord toe, bedek met een deel van de kiwi en een paar takjes verse dille, besprenkel met olijfolie en serveer.