Meer pasgetrouwden vragen gasten om geld - Hier leest u hoe u het op de juiste manier doet

07 Apr 2021

Meer pasgetrouwden vragen gasten om geld - Hier leest u hoe u het op de juiste manier doet

Toen mijn partner en ik besloten om onze relatie officieel te maken in de ogen van de wet en de spreekwoordelijke knoop te binden, waren we al zeven jaar samen. Vijf van die jaren woonden we samen en creëerden het mooiste huis vol met alles wat we nodig hadden. Dus toen het tijd werd om uitnodigingen te versturen, leek het me een goed idee: "Alsjeblieft, geen geschenken".

Oh, wat was ik naïef om te geloven dat dit een acceptabel verzoek voor ons gezin zou zijn. en geliefden wier liefdestaal ineens alleen maar geschenken, geschenken en meer geschenken leek te zijn. Ze wilden wanhopig iets bijdragen aan ons nieuwe leven samen; volgens sommigen was het onbeleefd om hen te vragen dat niet te doen.

Dus stelde ik een compromis voor: in plaats van geschenken, kunt u overwegen om geld te doneren aan ons nestei voor ons eerste huis. We hadden toen al jaren gehuurd en hadden lang niet genoeg gespaard om ons eerste huis te kopen. Ik kon geen bedachtzamer geschenk bedenken dan een gift op onze spaarrekening.

O, lezer. Weet je nog hoe ik zei dat ik naïef was? Als het onbeleefd werd gevonden om de geschenken van onze dierbaren niet aan te nemen, werd het zelfs nog onbeleefder gevonden om in plaats daarvan om geld te vragen.

Maar ik ben altijd een koppig soort geweest. Etiquette wordt onderbroken - ik wilde mijn huwelijksgeld in plaats van geschenken. En ik ben blij te kunnen melden dat ik dat geld (meestal) heb gekregen. De traditie van het geven van fysieke geschenken voor bruiloften stamt tenslotte uit een tijd waarin vrouwen geen eigen bankrekeningen mochten hebben, toen we onze gezinswoningen als kinderen verlieten om onmiddellijk als echtgenote in het huwelijk te worden verwelkomd. Als je je verstikt voelt als je dit leest, kan ik het vertellen. Laten we er dus iets aan doen. Laten we ons geld pakken, schat.

Ga zelfverzekerd in de richting van je dromen.

Soms is wat ons ervan weerhoudt te vragen naar wat we willen en nodig hebben, niet onze familie en vrienden; het is onszelf. Het is een lange, diepgewortelde maatschappelijke gewoonte om nooit over geld te praten. Spreek nooit over geld in beleefd gezelschap. Spreek niet eens over geld in onbeleefd gezelschap! En zeker, nooit, nooit om geld vragen.

Vrienden, tijden veranderen, en dat geldt ook voor maatschappelijke gewoonten. Dit moratorium op praten over geld weerhoudt ons ervan betaald te krijgen wat we waard zijn, is de belangrijkste oorzaak van uiteenvallen en echtscheiding, en biedt een mooi tandje in de machine van de patriarchale macht. Laten we loskomen. Liever geld in plaats van de nieuwste Keurig? Vraag er dan om.

Schilder een foto van hun aankoop.

Mensen zijn meestal terughoudend om te doneren aan een goed doel als ze niet precies weten hoe hun geld zal worden gebruikt. Het vragen om donaties om een ​​specifiek verzoek te financieren, wordt veel sneller ontvangen dan een algemeen verzoek om geld. Hoe denkt u het ontvangen geld te gebruiken? Financieren ze een langverwachte huwelijksreis? Helpt u bij het kopen van uw eerste huis? Misschien ben je van plan om van loopbaan te veranderen of voor een baan in het buitenland te verhuizen. Wat het ook is, laat uw dierbaren precies weten hoe hun geldgeschenk uw nieuwe, gedeelde leven met uw partner een vliegende start zal geven.

Gebruik online registers in uw voordeel.

Er zijn er talloze websites die u kunnen helpen bij het vertellen van uw huwelijksverhaal, het coördineren van informatie voor uw gasten en ja, het beheren van een kassasysteem. Honeyfund laat uw gasten verschillende aspecten van uw huwelijksreis "sponsoren", zoals drankjes en diner in het restaurant van uw keuze, excursies en roomservice. Zola en MyRegistry zijn one-stop-shops waar u contante geschenken, huwelijksreisbijdragen kunt innen en zelfs een fysiek cadeaulijstje kunt beheren. Het is een goed idee om nog een paar fysieke cadeaus te kopen; op die manier blijft alleen de contante optie over als ze allemaal zijn opgekocht. Stiekem? Ja. Effectief? Dubbel ja.

Gebruik het fluisternetwerk.

Fluisternetwerken zijn niet alleen effectief als het gaat om het vernietigen van het patriarchaat van binnenuit, ze kunnen je ook betaald krijgen. Als u geld wilt in plaats van fysieke geschenken, plaats het verzoek dan niet op de uitnodiging. (Zelfs in de meest progressieve kringen wordt het nog steeds als plakkerig beschouwd.) Vertel het echter aan iedereen. Vertel je huwelijksfeest, je ouders, je vrienden - iedereen die vraagt ​​wat je wilt voor de grote dag. Laat hen de voetsoldaten zijn voor uw geldmars. (Kanttekening: wat u op de uitnodiging kunt zeggen is "Alsjeblieft, geen geschenken". De meeste mensen herkennen dit tegenwoordig als de nieuwe codefrase voor "We willen geld".)

Betaal het heen en weer .

Wees de verandering die u in de wereld wilt zien. Als je moppert dat het nog steeds taboe is om over geld te praten, leid dan de nieuwe aanklacht en praat waar mogelijk over geld. Dit is niet alleen voor feesten en vieringen van grote veranderingen in het leven - we worden eerlijker betaald, kunnen betere werkomgevingen bedingen en machtsstructuren ontmantelen die niet voor ons werken als we trots beweren dat we betaald worden. Als je een uitnodiging ontvangt voor een bruiloft, babyshower, housewarming of ander feest en er staat geen cadeaulijstje vermeld, vraag dan de honoree of ze een donatie op prijs stellen. Of nog beter, geef toch gewoon een donatie. Dit is een revolutie, mensen.