Mijn huis voelt niet schoon aan als dit item vuil is

26 Mar 2021

Mijn huis voelt niet schoon aan als dit item vuil is

Welkom bij Your No-Sweat Guide to Spring Cleaning, een serie van een maand die het plezier (ja, echt!) van schoonmaken weer terugbrengt. We hebben het over spruce-ups die minder dan vijf minuten duren, waarom-dacht-ik-niet-aan-hacks, en hands-off schoonmaaktaken die eigenlijk ... zelf doen - plus onze vertrouwde tools en helpers. Het doel: minder schoonmaken, meer naar buiten gaan.

Er zijn een paar grote stinkende boosdoeners in de keuken, wat vaak leidt tot een leuk spelletje 'wie veroorzaakt die geur?' waarin ik deuren open gooi, containers optil en wantrouwend naar zelfs de meest onschuldige voorwerpen kijk, op zoek naar de dader. Gelukkig voor mij heb ik een irritant acuut reukvermogen van mijn moeder geërfd, en meestal kan ik niet stilzitten totdat ik de bron van de geur heb gevonden. Soms is het de gootsteen, nadat ik er een te veel keer tegenaan liep met zwerfuien en malafide rigatoni. Soms is het de koelkast, want de komkommer die ik zwoer dat ik als tussendoortje zou eten (ha!) Heeft de wil verloren om door te gaan. Soms is het zelfs de vaatwasser, die consequent stukjes voedsel in een verachtelijk mandje verzamelt.

Maar soms is het iets nog sinister, verraderlijker. Soms ... is het de vuilnisbak.

Ik weet het, het is zelfs moeilijk om de verschrikkingen die op het deksel van het blik hangen te accepteren, maar op de lange termijn zul je er beter van worden, Ik beloof. Denk, als je wilt, aan het aantal keren dat je het bestaande afval naar beneden hebt geschoven, waardoor je net genoeg ruimte hebt vrijgemaakt om je borden er bovenop te schrapen en het deksel zachtjes op je etensresten te laten sluiten. Elke keer kleeft er wat meer vuil aan het blik, en elke keer dat je het laat zitten, wordt het moeilijker om het te verwijderen.

8 schoonmaaktaken die in wezen zelf doen Een ode aan mijn Roomba— de vriend waarvan ik niet wist dat ik die nodig had

Dus, het antwoord? Net als elk ander oppervlak in uw huis dat dagelijks wordt gebruikt, moet het worden verzorgd ... dagelijks. Ja, ik zei het! Een beetje dagelijks afvegen met een multifunctionele spray rond het deksel en de rand van het blik is meestal voldoende, maar vuilniszakken breken wel en dingen vallen op de bodem, waardoor een serieuze schoonmaakbeurt nodig is. Deze grondige reiniging is het gemakkelijkst buiten te doen met een slang, maar als je geen toegang hebt tot dergelijke luxe (ik), is een emmer heet zeepachtig water alles wat je nodig hebt om er een appartementvriendelijke taak van te maken.

Als je klaar bent om het vuil van je vuilnisbak onder ogen te zien (dat ben je), pak dan mijn hand met rubberen handschoenen en volg me deze kant op ...

Wat Je hebt nodig:

 • Rubberen handschoenen
 • Universeel mes of iets om mee te schrapen
 • Heet water
 • Afwasmiddel
 • Toiletborstel
 • Desinfecterende spray
 • Oude vodden
16 taken voor voorjaarsschoonmaak die je in 5 minuten kunt aanpakken ( of ...

Wat je gaat doen:

 • Handschoen op, schat, het wordt vies. Hoewel standaard rubberen handschoenen zullen werken, zou ik het ten zeerste aanbevelen degenen die tot aan je ellebogen reiken, want voor je het weet zit je armen diep in de vuilnisbak.
 • Vergelijkbaar met schoonmaakprincipes in elke kamer van uw huis, wilt u van boven naar beneden werken, zodat uw inspanningen niet teniet worden gedaan. Begin met het schrapen van losse stukjes die je kunt van het deksel, de buitenste lip en de scharnieren van het blik. Maak je niet al te veel zorgen over hardnekkige smurrie, we zullen dat zo afhandelen.
 • Hier komt een slang van pas: het blik kan een goede spoeling gebruiken om los vuil te verwijderen, dus sjouw het naar de tuin en spuit het zo goed mogelijk af. Als je echter geen toegang hebt tot een slang, dompel dan een doek waar je niet om geeft (hallo, oude T-shirts) in heet zeepachtig water en veeg het geheel af. Het helpt om de doek op bijzonder knapperige plekken te houden, zodat het de gedroogde onaangenaamheden tot onderwerping laat doordringen.
 • Voor een extra grondige reiniging is een speciale toiletborstel eigenlijk het perfecte hulpmiddel, dankzij de lange handgreep. Herhaal een soortgelijk proces als bij de doek, dompel de borstel in het hete zeepwater en schrob de smurrie weg. Rond deze stap af met een veegbeweging van een schone doek.
 • Zodra al het fysieke vuil is verwijderd, is het tijd om te desinfecteren. Zoals velen van ons in maart 2020 hebben geleerd, werken ontsmettingsmiddelen alleen als ze een aantal minuten staan ​​(meestal 10 tot 15) voordat ze worden weggeveegd, dus volg nauwkeurig de instructies op de fles en je prullenbak is officieel een nieuwe vrouw. Mazel!
 • Wanneer heb je voor het laatst je prullenbak schoongemaakt? Geen schaamte, vertel het ons hieronder!

  Latexvrije huishoudelijke schoonmaakhandschoenen (set van 2) Bijzettafel prullenbak