Overgang van kasten naar open planken in uw keuken

07 Apr 2021

Overgang van kasten naar open planken in uw keuken

In het afgelopen decennium is het moderne keukenontwerp afgeweken van traditionele kasten en heeft het vervangen door informele, open opslag die gemakkelijk toegankelijke en mooi weergegeven collecties mogelijk maakt. De uitdaging? Uitzoeken hoe u de overstap kunt maken naar het openen van rekken op een manier die zowel schoonheid als functie optimaliseert. Om u daarbij te helpen, hebben we verschillende professionele organisatoren om hun beste advies gevraagd over het verhandelen van kasten voor zichtbare opslag. Het geheim? Het begint allemaal met het stroomlijnen van je huidige collectie.

Gerelateerd: Hoe kies je tussen open rekken en bovenkasten in je keuken

Combineer je collectie met de beste, meest essentiële items.

Als je een brede verzameling niet-overeenkomende snuisterijen hebt verzameld - een waterfles met een merk hier, een onvolledige mok die daar staat - is dit het perfecte moment om de rommel op te ruimen. Sarah Giller Nelson, een professionele organisator en de eigenaar van Less Is More Organizing Services, zegt "denk aan een open plank als de Ivy League: alleen de items die aan uw hoogste normen voldoen, halen de korting. Dit geeft u de mogelijkheid om de het beste dat uw keuken te bieden heeft, niet alleen qua functie, maar ook qua schoonheid. "

En hoewel het proces van het doorzoeken van je huidige stukken misschien overweldigend lijkt, heeft Nelson een oplossing: "De eenvoudigste manier om te beslissen wat je wilt bewaren, is door items te verzamelen op categorie (spatels, mengkommen, enz.) en vergelijk ze. Bewaar alleen het kookgereedschap of serveerstuk dat in de beste staat of het nuttigst is ", vertelt ze.

Stel een kleurenpalet samen.

Na het inventariseren van wat je momenteel hebt, overweeg dan om je collecties nog verder samen te stellen door een ingetogen palet te kiezen dat bestaat uit een kleur, een textuur en een metaalkleur om te voorkomen dat de planken te chaotisch of lukraak aanvoelen. "Een kleiner kleurenpalet zorgt ervoor dat uw weergave van ongelijksoortige vormen en materialen samenhangend blijft", merkt Nelson op.

Kies stapelbare schalen en kookgerei dat goed past.

Als u merkt dat u dat moet doen. vervang gerechten of kookgerei, organisatiedeskundige en de eigenaar van The Organized Style Sherilee Pate raadt aan om gerechten te kiezen die goed stapelbaar zijn en verzamelingen kookgerei die gemakkelijk in elkaar passen. Deze methode "verlicht de uitdagingen op het gebied van opslag en maakt gebruik van de verticale hoogte tussen de planken", voegt ze eraan toe.

Decanteren en etiketteren.

Om droge goederen correct op te slaan en tentoon te stellen, Nelson raadt aan om pantry-items in coördinerende bussen te decanteren, zoals Hawkins New York's Small Maple Lid Glass Storage Container ($ 35, nordstrom.com). "Gebruik manden en ondoorzichtige bakken om wat textuur toe te voegen en lelijke verpakkingen te camoufleren", vertelt ze. Als het gaat om het onderhouden van uw slim georganiseerde systeem, raadt Nelson aan om elke mand en bak dienovereenkomstig te labelen en ervoor te zorgen dat de labels naar buiten zijn gericht. Op deze manier kan iedereen die de ruimte gebruikt gemakkelijk zien waar elk item naartoe gaat.

Omarm negatieve ruimte.

Volgens Nelson is dat niet het geval omdat je extra ruimte op je planken hebt. bedoel dat je ze van begin tot eind moet invullen. "Door wat ademruimte tussen de verschillende categorieën items te laten, worden de elementen in evenwicht gebracht, de visuele rommel tot rust gebracht en de schoonheid van je keukencollecties versterkt", legt ze uit.

Definieer het doel van elk stuk.

Vanuit functioneel oogpunt merkt Pate op dat het belangrijk is om gemakkelijk toegang te hebben tot de items die het meest worden gebruikt. "Bepaal welke collecties decoratieve elementen of souvenirs zijn, welke voor speciale gelegenheden zijn en welke items voor regelmatig gebruik zijn. Niet vaak gebruikte of decoratieve elementen kunnen doorgaans hoger worden opgeborgen, terwijl regelmatig gebruikte items op de gemakkelijkst toegankelijke plaatsen op de planken, "voegt ze eraan toe.