Volgens experts de beste tijd om uw gazon water te geven

12 Apr 2021

Volgens experts de beste tijd om uw gazon water te geven

Het lijkt misschien superhandig om een ​​timer op uw sproeier in te stellen om uw gazon te besproeien, maar dat is niet de beste aanpak. Een schema houdt geen rekening met alle omgevingscondities die van invloed zijn op gras, zoals hitte, vochtigheid, regen en wind. "Je moet die goede plek vinden om te beginnen met water geven", zegt Peter Landschoot, PhD, hoogleraar graszoden wetenschap aan de Penn State University. “Als je te vroeg water geeft, verspil je water en geld. Als je te lang wacht tijdens een droogte, helpt water geven niet. Het is bijna gazon voor gazon. " Dus hier is wat u moet weten over op de juiste manier water geven (en tijd!).

Wanneer is de beste tijd om mijn gazon te besproeien?

De vroege ochtenduren zijn de beste tijd om uw gazon zo min mogelijk te besproeien van waterverlies. "'s Morgens staat de zon onder een lage hoek, het is koel en er komt meer water bij de wortels van de plant", zegt Landschoot. "Als je tot de middag wacht, komt het water op het bladoppervlak terecht en verdampt, en de wortelsystemen vallen stil in de hitte en kunnen water niet efficiënt opnemen. " Streef ernaar om voor 9 uur 's ochtends water te geven.

' s Nachts water geven is op een na beste, als je er 's ochtends niet aan toe bent gekomen. Als het warm en vochtig is, bestaat er enig risico dat u meer ziekteproblemen krijgt omdat het water de hele nacht op het bladoppervlak blijft zitten, samen met de dauw. Maar het verdient nog steeds de voorkeur boven water geven in de middag als de zon het heetst is en het meeste water verdampt voordat de planten het kunnen gebruiken.

Hoe weet ik of mijn gazon moet worden bewaterd?

Elk gazon hoeft niet elke dag te worden bewaterd, tenzij het een nieuw gazon is dat u ' opnieuw proberen te groeien uit zaad of graszoden, zegt Landschoot. Let bij bestaande gazons op de tekenen dat het tijd is om water te geven: als het gras blauwachtig groen wordt, verwelken de bladmessen of lijken ze in zichzelf te draaien, of blijven er voetafdrukken achter in de grasmat nadat je erop gelopen hebt. Op dit punt is het tijd om water te geven. Als je water doet, geef dan diep water; elke dag gedurende korte perioden water geven bevordert een ondiep wortelstelsel, waardoor het minder droogtetolerant wordt.

Hoe moet ik voorkomen dat ik te veel water gebruik?

Als u in een droogte verkeert, probeer dan het verkeer van kinderen, huisdieren en voertuigen van het gazon te houden om schade tot een minimum te beperken. Turfgrass kan bruin worden en eruit zien alsof het dood is, maar de kroon en de wortels leven nog. "Vaak gaat het semi-slapend maar herstelt het meestal", zegt Landschoot. In feite kan gras wekenlang overleven zonder uit te dunnen als het water krijgt of weer begint te regenen. Als u andere vragen heeft over uw gazon of het type gras in uw regio, dan is uw plaatselijke universiteitsuitbreiding (vind de uwe hier) een goede plek om te beginnen.

Volg House Beautiful op Instagram.