Waarom jij moet investeren in vlonderplanken!

08 Aug 2023

Waarom jij moet investeren in vlonderplanken!

Je tuin: een heerlijke plek om na een lange werkdag tot rust te komen, mits hij daarnaar is ingericht. Tuinen komen in vele verschillende soorten voor: de één kiest voor een paradijs vol flora en fauna, de ander vindt het juist fijn om een zitruimte te hebben wanneer de temperaturen hier aangenaam voor zijn. Wij houden het meest van een combinatie van de twee, die je kunt bereiken door vlonderplanken aan te leggen. We vertellen je er meer over!

Wat zijn vlonderplanken?

Vlonderplanken zijn de planken die gebruikt worden om een vlonder te creëren: een manier van bestrating voor je tuin. Deze planken zijn in vele verschillende materialen beschikbaar: houten vlonderplanken zijn erg populair, maar ze zijn ook in composiet, millboard en enhanced grain beschikbaar. Hierdoor is er voor elke tuin een geschikte vlonder te vinden!

Het creëren van een vlonder voor je tuin is in vele gevallen een goed idee, vooral wanneer jouw tuin enig hoogteverschil beschikt. Door een vlonder aan te leggen, geniet je van een stabiele basis die in vrijwel elk geval nog sfeer toevoegt ook. Daarnaast zorgen de lange planken er voor dat je tuin diepte krijgt, wat een fijn, ruimtelijk gevoel krijgt.

Waarvoor gebruik je een vlonder?

Een vlonder is op veel verschillende manieren in te zetten. We benoemen er een paar:

  • Als veranda: veel mensen kiezen ervoor om een vlonder rondom het huis aan te leggen, als loopruimte of als zitruimte voor of achter het huis. Je plaatst op je vlonder verschillende tuinstoelen en een tafel en zorgt voor dé plek om tot rust te komen.
  • Als losstaande zitruimte: iets dat nog veel mooier kan zijn is een losstaande vlonder. Zo creëer je als het ware een eiland in je tuin, die je helemaal kunt inrichten naar je eigen wens. Niet alleen zorg je voor een extra dosis comfort in je tuin, het losstaande eiland straalt ook enorm veel sfeer uit.

Hekwerkonline

Ben jij op zoek naar een specialist op het gebied van vlonderplanken? Neem dan eens een kijkje op de website van Hekwerkonline! Hier vind je vele verschillende soorten buitenvloeren, waaronder de vlonderplanken waar jij naar op zoek bent van vele verschillende materialen. Ze maken de vlonder voor jou op maat en installeren deze zelfs als jij hier geïnteresseerd in bent. Neem contact met ze op en ervaar het zelf!