Waarom terracottapotten uw redding kunnen zijn als u uw planten te veel water geeft

11 Apr 2021

Waarom terracottapotten uw redding kunnen zijn als u uw planten te veel water geeft

Is het je ooit opgevallen hoe terracotta potten van kleur veranderen als je je planten water geeft? Ze worden donkerder omdat ze overtollig water snel opnemen. Dit kan je reddende genade zijn als je de neiging hebt om je planten een beetje te veel te drinken te geven, legt Hannah Street, mede-oprichter van Oasis Plant Shop in Dallas, Texas, uit.

"Omdat terracottapotten zo poreus zijn, gedijen planten goed. meer in dat materiaal dan ze zouden willen in als geglazuurd porselein, ”zegt Street. "De wortel van een plant houdt echt van luchtstroom. Ze willen niet worden ingesnoerd en soms beperkt geglazuurd aardewerk die luchtstroom. Planten gedijen zo goed in terracotta omdat ze een natuurlijk materiaal zijn. Bodem en de wortel van de planten , en de planten zelf passen zich gewoon beter aan in iets dat meer op hun eigen omgeving lijkt, in tegenstelling tot een door de mens gemaakt product. "

En omdat bijna alle terracotta potten worden geleverd met drainage, is het zelfs nog moeilijker om toe te voegen veel water. "Als je een goede plantouder wilt zijn, gezonde levende planten wilt hebben, moet je een goede afwateringsopening hebben", zegt Street. "En terracotta, dat is gewoon standaard in terracotta potten."

Als je je planten water geeft, zegt Street dat je de aarde rond de basis van de plant alleen water moet geven tot er water door de bodem en in de schotel komt. "Zodra dat water in die schotel valt, weet je: 'Oké, ik heb er genoeg water voor gegeven'", zegt ze. Laat de plant het overtollige water opdrinken en als er na een uur of twee nog water in de schotel staat, betekent dat dat het genoeg is en kun je het overtollige water weggooien. Zolang u uw plant niet meer dan elke zeven tot tien dagen water geeft, hoeft u zich bij het gebruik van een terracottapot geen zorgen te maken dat u te veel water gebruikt.

"Er zijn er zo veel schattige potten die er tegenwoordig zijn, maar ze zijn gewoon niet gemaakt door plantenmensen ', zegt Street. "Ik doe dit al 15, 16 jaar en terracottapotten zijn gewoon de beste. Absoluut de beste."

Profiteer van de voordelen van terracottapotten met deze vier opties

1 . House Plant Shop Short 4 "Terra Cotta Pot, $ 20

Deze korte en stevige pot van 10 cm is geweldig voor je kleinere planten. Hij is compleet met een afvoergat en schotel.

Nu winkelen: House Plant Shop Short 4 "Terra Cotta Pot, $ 20

2. House Plant Shop Standard 6 "Terra Cotta Pots, $ 27

Met een breedte van 15 cm is dit een geweldige pot als je een aantal van je kleinere planten op maat wilt maken voor een ruimer huis. In de nieuwste aflevering van Greene Thumb door Well + Good deelt plantendokter Maryah Greene dat je planten die hun huis ontgroeien in een pot wilt zetten die vijf centimeter groter is dan de huidige pot.

Nu winkelen: House Plant Shop Standard 6 "Terra Cotta Pots, $ 27

Lees meer over verpotten in deze aflevering:

3. House Plant Shop Tall 4 "Terra Cotta Pot, $ 20

Deze hoge 10 cm terracotta pot is geweldig voor hangende planten zoals een reeks bananen ($ 10) die je over de kant. Het is ook geweldig voor het oppotten van elke plant die je gewoon wat hoger wilt hebben staan.

Nu winkelen: House Plant Shop Tall 4 "Terra Cotta Pot, $ 20

4. House Plant Shop 11 "Terra Cotta Pots Large Bowl, $ 45

Deze terracotta kom is geweldig voor het planten van kleine vetplantjes en kruiden. Hij heeft ook een afvoergat om te veel water te voorkomen.

Shop nu: House Plant Shop 11 "Terra Cotta Pots Large Bowl, $ 45

Oh hoi! Je ziet eruit als iemand die houdt van gratis trainingen, kortingen voor populaire wellness-merken en exclusieve Well + Good-content. Meld u aan voor Well +, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen onmiddellijk.

E-mailadres invoeren